AVR GAAT OOK SCHEIDEN

Nederland is kampioen thuis-afval scheiden, maar dit lukt niet overal. De totale hoeveelheid ”restafval” neemt af maar er gaat nog steeds teveel waardevol recyclebare grondstof de verbrandingsoven in. Afval Verbranding Rijnmond (AVR) heeft daarom een nieuwe installatie in gebruik genomen die de klok rond 40 ton per uur ongescheiden huisvuil kan sorteren. Nog voor de verbranding en dat is nieuw voor AVR.

De sorteerinstallatie voor het scheiden is gebouwd door Banzo en vaste partner Duim techniek heeft de besturing voor de sorteerlijn gemaakt. Aan het eind van de installatie staan balenpersen die drinkkartons, kunststoffen en folies in balen persen voor transport naar verdere verwerking. Wat overblijft is echt ”restafval” en gaat de oven in.

Duim bouwde voor deze sorteerlijn twee vijfvoudig-geschakelde besturingspanelen voor 100 motorgroepen. Ondanks een onvoorziene vertraging met de bouw van de hal is het toch gelukt om de uitdagende planning te halen. De samenwerking met AVR ging zeer goed. AVR heeft goede technici en is daardoor een gelijkwaardige partner waar zeer prettig mee samengewerkt kan worden. Omdat AVR-technici geen ervaring hadden met deze manier van afval scheiden heeft Duim techniek de operators en technici een gebruikerstraining gegeven.

AVR is bijzonder te spreken over de gebruikersvriendelijke besturingssoftware en, zonder noemenswaardige restpunten, het behalen van de tijdslijn ondanks de onverwachte bouwvertraging. Banzo en Duim techniek hebben weer een bijzonder goede prestatie geleverd.

 

« Terug naar vorige pagina