BESTURINGSKASTEN IN ZEECONTAINER

Het Duitse bedrijf Nehlsen uit Bremen is meer dan 90 jaar actief met dienstverlening, reiniging en recycling. In 2018 nam het gerenommeerde bedrijf een complete sorteerlijn voor bouw- en sloopafval in gebruik. De capaciteit is 40 ton per uur.

De sorteerlijn werd geleverd door een consortium onder leiding van Waltec Practical Waste Solutions B.V.. Besturing en stofbestrijding werden geleverd door Duim techniek. De besturing werd in een 40 foot container prefab gebouwd en getest in Veenendaal. Het totale geïnstalleerde motorvermogen is 750 KW. Globaal 250 KW voor de shredder en 500 KW voor de rest van de sorteerlijn.

De keuze voor een container heeft meerdere redenen. Het is beter om besturingskasten niet in de hal bij een sorteerlijn te plaatsen omdat de luchtcondities door stof, vuil en temperatuur niet gunstig zijn. Daarnaast zijn het prefab bouwen en transport belangrijke factoren om de afstand naar Bremen efficiënt te overbruggen. Een ingerichte en geïsoleerde zeecontainer is daarom een prima concept. Om de temperatuur binnen de grenzen van de toegepaste regelapparatuur te houden wordt een airco ingebouwd.

In dit project zijn alle motoren met stroommeting uitgerust voor het “predictieve maintenance”-programma. Hierbij worden de stroom van de motoren gemeten en vergeleken met vooraf ingestelde grenswaarden. Hierdoor kunnen de onderdelen op hun conditie gemeten worden en kan voorspeld worden wanneer een onderdeel onderhoud of een revisie nodig heeft. Duim techniek heeft het advies voor de in te stellen waardes gegeven en ingevoerd in de regeltechniek. Met deze techniek bespaard Nehlsen op onderhoud. Alle onderdelen periodiek reviseren, meestal op basis van de zwakste, is immers niet meer nodig.

Nehlsen is zeer tevreden met het verloop en resultaat van het project, in het algemeen en voor Duim techniek.

 

 

« Terug naar vorige pagina