Weegsystemen

Overzichtelijke managementinformatie is de basis voor winstgevendheid. Onze systemen registreren zeer nauwkeurig wat iedere productielijn op ieder moment presteert. We kunnen diverse technieken inzetten, waaronder bandwegers en 3D volumemeting. We vertellen u graag welk weegsysteem in uw situatie het beste toegepast kan worden.

Bandwegers

Onze bandwegers vinden voor 80% hun weg in de recyclingbranche, en worden daarbij ingezet op zowel stationaire als mobiele installaties, zoals sorteer-, breek- en zeefinstallaties.
De bandweger wordt in een nieuwe of bestaande transportband gemonteerd en registreert de bandbelading en de bandsnelheid. Er is een groot aantal verschillende uitvoeringen beschikbaar. Afhankelijk van het type band, machine en toepassing wordt het juiste type bepaald.
Bekijk de brochure over Bandwegers.

Klik hier om een aantal verschillende bandwegers te bekijken.

Afbeelding 011

Volumemeting

Sommige producten laten zich slecht wegen met een bandweger. Dit heeft vaak te maken met het soort product, de manier van transporteren of het type machine. In dat geval is onze speciale, 3D volumemeting de ideale oplossing. De software rekent de afmetingen om naar kubieke meters en verveolgens – indien gewenst – naar gewicht. Het voordeel van deze manier van wegen is dat er geen contact is tussen de sensor en het materiaal, waardoor er vrijwel geen onderhoud verricht hoeft te worden.

1c8431c1e6

Batchweging

Een hele andere weegoplossing voor materiaalstromen die niet met een bandweger te meten zijn is onze batchweging. Wij hebben hiervoor een weegbunker ontworpen. Het te wegen materiaal wordt in de bunker opgevangen tot een bepaalde hoeveelheid bereikt is. De aanvoer wordt automatisch stop gezet en het materiaal (de batch) wordt gewogen. Vervolgens wordt de bunker geleegd en het proces hervat.

P1030496

Schroefweging

Bij een schroefweging wordt een complete vijzel in een weegframe opgehangen. Daarbij is gekozen voor een weegframe met draaipunten, om zo de invloed van de instort te minimaliseren. Deze kunnen geleverd worden als losse weging of compleet met vijzel. Bij de keuze hiervan wordt gebruik gemaakt van de nodige expertise, waarbij we de klant volledig ondersteunen. Afhankelijk van de toepassing wordt de juiste uitvoering gekozen.

schroefweger

Bunker / siloweging

Met behulp van bunkerweging kan zeer nauwkeurig de inhoud van een bunker bepaald worden. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het beladen van vrachtwagens, en voor voorraadbeheer.
Bij bunkerweging wordt de complete bunker of silo op drie of vier loadcells geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de kracht op de juiste manier in de loadcell komt worden er tevens zogenaamde mounts gemonteerd. De loadcell en mount vormen een geheel.
De mount is zo ontworpen dat deze horizontale krachten kan opvangen. Bovendien is er een kiepbeveiliging in de mount opgenomen.
De loadcell capaciteit wordt berekend aan de hand van de netto inhoud, het eigengewicht van de bunker en de krachten t.g.v. de windbelasting.
Duim techniek kan naast het leveren van de weegcomponten ook eventueel de montage verzorgen.

WP_20141204_017

Semi-automatisch bigbag afweegstation

Onlangs hebben wij in samenwerking met onze machinebouwer een semi-automatisch bigbag afweegstation gebouw. Deze heeft een capaciteit van circa 45 bigbags per uur.

Dit soort vulinstallaties kunnen wij turnkey leveren.

20161215_091848