Duim techniek in ploegendienst in Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en heeft de derde grootste haven van Europa. In de metropoolregio Hamburg wonen vijf miljoen mensen en Otto Dörner is hier één van de grootste afvalverwerkers. Voor hun divisie bouw- en sloopafval heeft Waltec Practical Waste Solutions B.V. uit Drenthe een nieuwe sorteerinstallatie ontworpen en gebouwd. Afstand Hamburg- Veenendaal: 420 kilometer en ruim 4 uur rijden.

Waltec heeft voor dit grote project graag weer de samenwerking met Duim Techniek gezocht. Voor Duim Techniek was dit een bijzondere uitdaging vanwege de omvang van de installatie – alleen al tachtig motoren – in combinatie met de reisafstand. Duim Techniek hanteert voor een project dat het per auto bereikbaar moet zijn en zat hier aan haar grens. Duim-projectleider Dick van Dodeweerd vertelt: “de uitdaging was om gedurende de zes weken uitvoering in Hamburg continu voldoende bezetting te hebben. Omdat niet alle monteurs zolang van huis kunnen hebben we wisseldiensten georganiseerd waarbij veel aandacht is besteed aan de overdrachten bij het wisselen van de ploegen.”

Duim Techniek leverde de Duim-bandweger met registratiesoftware en de complete Scada visualisatie en besturing voor deze installatie die verder bestaat uit een trommelzeef, tachtig e-motoren, NIR-scheiders, zeven, magneten en wind-shifters. Voor transport naar Duitsland is de installatie gebouwd en getest in Veenendaal.

 

« Terug naar vorige pagina