Ideaalproject voor Duim techniek

Grote kans dat uw gesloopte badkamer bij Van de Hadelkamp terecht komt als u in de buurt van Oudewater woont. Voor dit project bouwde Senro uit Hengelo een nieuwe sorteerlijn in een 600 m2 grote hal. De circa 10 meter hoge lijn scheidt bouw- en sloopafval en bestaat achtereenvolgens uit een magneet, trommelzeef, leescabine en windshifter. In een leescabine sorteren medewerkers handmatig. Goede omstandigheden, veiligheid en verlichting voor de medewerkers zijn dus essentieel. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Rob – bekend van het SBS-tuinprogramma – laat het zien op de Senro-site.

Senro werkt regelmatig en graag met Duim Techniek en gaf voor dit project de hele besturing uit handen. Duim Techniek kreeg hiervoor de benodigde tekeningen en motorlijst en ging aan de slag. Voor de veiligheid van de installatie werden alle nodige voorzieningen bedacht zoals trekkoorden, noodstoppen en motorbeveiligingen. Voor de leescabine werd de verlichtingsinstallatie ontworpen en voor de hele sorteerlijn de besturing. In de lijn zijn zowel frequentiegeregelde- als standaardmotoren – circa 20 – opgenomen. Alle onderdelen worden bestuurd met een Siemens PLC-besturing met touchscreenbediening. Dit relatief eenvoudige systeem heeft een operator-panel en prefab-settings. Variabelen zoals snelheid en alarmen worden projectafhankelijk geprogrammeerd.

Duim Techniek heeft dit project met veel plezier ontworpen en geïnstalleerd. Dichtbij, een overzichtelijke installatie en relatief eenvoudige techniek. Dit tezamen met de ontwerpvrijheid en dito waardering maken het ideaal.

 

« Terug naar vorige pagina