Megaproject Duim techniek bij AEB Amsterdam

AEB – Afval Energie Bedrijf- verwerkt al 100 jaar het afval van Amsterdam en omgeving. De eigenaar van dit bedrijf – Gemeente Amsterdam – heeft zich torenhoge ambities opgelegd. Hoe? In 2030 het meest duurzame energie- en grondstoffenbedrijf zijn. Dat er vaart gezet wordt blijkt wel uit de zeer forse doelstellingen voor 2018 en Banzo Engineering ontwierp daarom voor deze fabriek een compleet nieuwe nascheidingsinstallatie.

Banzo ontwerpt, bouwt en onderhoudt recyclinginstallaties en is zeer succesvol met het scheiden van kunststof- en huishoudelijk restafval. De nascheidingsinstallatie van AEB scheidt waardevolle materialen zoals drankkartons, plastics, papier, karton en folie en perst deze samen voor transport naar verdere verwerking. Het restant komt automatisch in vrachtwagens voor transport naar de verbranding met als producten energie en grondstof voor wegen.

Banzo heeft Duim Techniek gevraagd om de besturing en videobewaking te ontwerpen en te installeren. Dit project was het grootste voor Duim Techniek tot nu toe. Duim Techniek leverde voor dit project de complete SCADA-besturing met drie visualisatieschermen voor de procesoperators en een apart dashboard voor de bedrijfsleiding. In de besturing zijn honderd “posities” opgenomen voor alle e-motoren, NIR-scheiders, zeven, magneten en wind-shifters. De videobewaking bestaat uit twintig camera’s waarmee op vier beeldschermen de kritische plaatsen in de lijn bekeken kunnen worden.

In december 2017 is de installatie in bedrijf gekomen. Precies op tijd dus om bij te gaan dragen aan de doelstellingen van AEB.

 

« Terug naar vorige pagina