NIEUWS

Onbeperkte energieafname met Optipower

Duim techniek is dé specialist voor automatiserings- en besturingssystemen in de recyclingbranche. Men ontwerpt en realiseert al decennia in eigen beheer complete, bedrijfszeker elektrische installaties voor stofbestrijding, weegbrugbeveiliging, wielwassen en wegen.

Vanwege de schaarste op de energiemarkt en om de ontstane pieken en dalen in energieprijzen en -contracten voor haar opdrachtgevers te ondervangen, heeft men eind vorig jaar onder de naam Optipower een innovatief maatwerkproduct ontwikkeld, waardoor energietekorten voorgoed tot het verleden behoren.

Teammanager Louis van Oosterom: ‘We hebben de Optipower enkele maanden geleden op de markt gebracht. Het product zorgt voor een optimale afstemming van energievraag en -aanbod én fungeert als back-up bij spanningsuitval. Het systeem is verpakt in een zeecontainer, waardoor het inzetbaar is bij bouwplaatsen, recyclingsites, fabrieksterreinen en transportondernemingen. Daardoor zijn bedrijven verzekerd van een constante stroomvoorziening.’

Peakshaving

Behalve de gegarandeerde continuering van het arbeidsproces levert de Optipower tevens forse besparingen op. Dat gebeurt door middel
van peakshaving: het afvlakken van pieken in het stroomverbruik. Als het verbruik op een ander moment lager is, kunnen de batterijen opgeladen worden, zodat ze klaar zijn om een volgende piek op te vangen.

De interesse in de Optipower is zó groot, dat het technisch team van Duim techniek op korte termijn dringend behoefte heeft aan techneuten. Bel voor meer informatie met Bas Mol (06 10 04 13 53) of mail naar bas.mol@duimtechniek.nl.

« Terug naar vorige pagina