Nieuws

21

jun 24

Haal het maximale uit je elektriciteit met powermanagement

Hoe vaak kijk jij je in je meterkast? Alleen als er iets mis is, toch? Bij bedrijven is dat vaak niet anders, vertelt Arjan Pit tijdens ons Efteling Seminar begin mei. “Terwijl het écht de moeite loont om elektra continu te monitoren, te meten én te verbeteren”, aldus de manager product- en businessdevelopment bij Fortop.
Lees verder

13

jun 24

OT-cybersecurity: handelen in plaats van struisvogelen

Operational Technology (OT) speelt een steeds grotere rol in de maakindustrie. Voor ons reden om stil te staan bij OT-cybersecurity tijdens ons Efteling Seminar in mei. Hoe je als machinebouwer of productiebedrijf je cyberweerbaarheid versterkt? Spreker Christo Butcher, consultant bij Fox-IT, presenteerde een helder stappenplan.
Lees verder

7

jun 24

Duurzame maatregelen tijdrovend en kostbaar? Niet als je denkt in kansen

Je bedrijf beter doorgeven aan de volgende generatie. Dat was een van de hot topics tijdens ons Efteling Seminar begin mei, met het overkoepelende thema ‘dit jaar toekomst klaar’. Maar hoe zet je als organisatie duurzame stappen?
Lees verder

3

mei 24

Van Doren Groep organiseert seminar in De Efteling

Van Doren Engineers, Van Lente Systeemintegratie en Duim techniek organiseren op zaterdag 4 mei een seminar in het sprookjesachtige Fata Morgana Paleis. Een dag waarop technische professionals zich verdiepen in onderwerpen als het CO₂-paspoort, cybersecurity en de overgang van gas naar elektra. Om deze inzichten vervolgens te delen met branchegenoten.
Lees verder

29

apr 24

Defecte SINAMICS G120C? Gebruik een MMC-kaart!

Stel: je gebruikt de frequentieomvormer SINAMICS G120C in je productielijn. Dit apparaat gaat defect. Hoe zet je de huidige instellingen dan zo snel én goed mogelijk over op een nieuwe frequentieomvormer? Onze tip: gebruik een MMC-kaart.
Lees verder

22

mrt 24

Verwerking harde kunststoffen is koud kunstje dankzij nieuwe recyclinglijn

Meer harde kunststoffen recyclen tot nieuwe grondstoffen en tegen betere kwaliteit. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe recyclinglijn van Renewi in Acht bij Eindhoven. Voor de automatisering en aanleg van de besturingstechniek deed het waste-to-productbedrijf een beroep op ons.
Lees verder

20

feb 24

JB Besturingstechniek sluit zich aan bij de Van Doren Groep

De Van Doren Groep – bestaande uit Van Doren Engineers, Duim techniek en Van Lente Systeemintegratie – heeft JB Besturingstechniek uit Oosterwolde overgenomen.
Lees verder