WERELDPRIMEUR CIRCULAIR BETON

De Rutte groep is koploper in het hergebruik van oud beton dat weer gesplitst kan worden in zand, cement en grind waarmee vervolgens weer nieuw beton en betonproducten gemaakt kunnen worden.

Deze machine – capaciteit 130.000 ton per jaar! – is geplaatst in een hal van het hiervoor aangekochte oude Stiho terrein in Zaandam. De machine breekt, zeeft en scheidt betonafval. Tevens wordt op locatie 100% gerecycled beton geproduceerd. Duim techniek leverde voor dit project de complete stofbestrijding in de hal met operatorscherm in het kantoor (zie ook STOFBESTRIJDING). Het project is gestart in oktober 2017 en opgeleverd in april 2018.

Rutte ”vond” Duim techniek via internet op het woord ”stofbestrijding”. Duim won de aanbesteding omdat ”doen wat je beloofd”, ”meedenken” en ”kwaliteit van het werk” overtuigend aangetoond konden worden.

Omdat ”circulair-beton” nieuw is en in belangrijke mate bijdraagt aan de CO2-reductie – De Rutte Groep werd hiervoor breed uitgemeten in kranten en op televisie – werd er eind 2018 een open dag georganiseerd. Duim techniek was prominent aanwezig met een eigen infostand. De open dag trok veel bezoekers en belangrijke gasten.

 

 

« Terug naar vorige pagina