NIEUWS

Realtime inzicht in je productieproces met Optiprocess

Keuzes maken op basis van data in plaats van onderbuikgevoelens: met dat uitgangspunt ontwikkelde Jelle Duim, grondlegger van Duim techniek, in de jaren negentig speciale bandwegerregistratie-software voor de recyclingbranche. Deze tool groeide uit tot het uitgebreide softwareplatform dat Optiprocess nu is. Waardevol voor bedrijven bij wie de productieprocessen onvoorspelbaar en arbeidsintensief zijn. En dat gaat verder dan alleen de recyclingbranche.

De hoeveelheid verwerkt materiaal. De gemiddelde flow en de productietijd van een installatie. Stroomverbruik. De stilstandtijd van een installatie én de achterliggende oorzaak. Al deze onderdelen van een productieproces worden inzichtelijk met behulp van Optiprocess. De tool verzamelt data uit de hele machinelijn en presenteert dit via live dashboards en rapportages. Hierdoor worden eventuele problemen snel inzichtelijk en kunnen maatregelen direct worden genomen. Denk aan het plegen van onderhoud, vervangen van onderdelen of herinrichten van processen.

Continuous improvement

Oorspronkelijk ontwikkelden we de software voor recyclingbedrijven, waar onvoorspelbare en daardoor arbeidsintensieve productieprocessen plaatsvinden. Maar onvoorspelbaarheid en arbeidsintensiviteit komen ook in andere branches voor. Denk aan de productie of verwerking van steen, papier, voedsel en voertuigen. Ieder bedrijf uit deze branches streeft naar de hoogst mogelijke productiviteit, maar kan te maken krijgen met stagnatie door bijvoorbeeld foute inname, bedienfouten of technische storingen. Met behulp van Optiprocess is het mogelijk om continu het productieproces te monitoren en te verbeteren. Met als resultaat: een hogere productiviteit!

Neem gerust contact op

Meer weten over Optiprocess? Kijk eens op www.optiprocess.nl of neem contact op met Peter Geerts, accountmanager, via 0318 – 52 96 38 of peter.geerts@duimtechniek.nl.

« Terug naar vorige pagina